image_2.jpg
image_2.jpg

Projecten


SCROLL DOWN

Projecten


De producten die ik maak voor uw schip kunnen zo divers zijn als uw wensen.
Kijkt u maar eens naar de verschillende voorbeelden.

Cornelia


Cornelia


 

Nieuw of refit?

Je bent tevreden met je schip, maar er moet veel aan gebeuren. Wat ga je doen? Ga je een ander gebruikt scheepje kopen met onovermijdelijk werk aan de winkel. Of ga je je schip opknappen en aan laten passen daar waar je wensen hebt.

Hier werd voor het laatste gekozen. Door lekkage was de binnenbekleding los gaan zitten. Er zat schimmel achter, de bank was doorgerot en er was behoefte aan meer bergruimte. Tijdens de voorbereidingen, het verwijderen van de bekleding en het opsporen van de lekkages en het schoonmaken, werd er een breuk in een wrang geconstateerd. Ook bleek het roeblad lek.

Werk aan de winkel dus.

 

 

Wrang Gibsea voor het inlamineren.

Eiken wrang ingelijmd en later met glasvezel bekleed. Bilgeverf rond het geheel af.

.

Kastruimte

Het schapje is vervangen door een kast met veel bergruimte

Mariken


Mariken


 

Leggen van een teak kuipdek op de Victoire 933 Mariken.

"Er steekt een spijker door mijn bank!"

Door het oude teak stak een schroef. Bovendien bleef het water op het luik staan doordat het teak lager was dan de rand van het polyester luik. Nader onderzoek levert een multiplexplaat op met een toplaag van teakfineer. Bij de demontage/sloop blijkt er vocht onder de plaat te kunnen komen en is een deel van het multiplex hierdoor al aangetast.

Na de sloop van de platen multiplex worden de luiken en de vaste bank gerenoveerd en opnieuw in de lak gezet.

Het nieuwe teakdek (nu massief en kwartiers gezaagd) zal iets boven de rand uit komen zodat het water niet op het hout blijft staan. Bovendien kiezen we voor een teakdek met lijfhouten. De voordelen hiervan zijn niet alleen optisch, maar ook het kopse hout van het teak is volledig weggewerkt in de constructie. Dus geen inwateren en geen kwetsbare teakdeeltjes.

 
marieken 1.jpg
mariken 2.jpg

Protter


Protter


Te koop, verdient aandacht.

Een waarschip 725 uit 1978, sterk verwaarloosd wordt gestript en opnieuw opgebouwd.

Eerst wordt het gehele schip ontmanteld. In dit geval blijft alleen de romp zonder interieur en schotten over. Deze romp wordt gerenoveerd en daarna als casco gebruikt voor een nieuwe kwarttonner.

protter1.jpg

Het begon als een wrak.

protter 2.jpg

Nieuwe kuip met bakskisten

protter 3.jpg

De lage kuiprand van de wedstrijduitvoering

Herboren op weg naar haar element

Herboren op weg naar haar element

In haar element op klein en groot water

In haar element op klein en groot water

Shearwater


Shearwater


Renovatie teakdek.

Na een mooie reis naar St. Petersburg is het groot onderhoud aan het dek aan de beurt. De kitnaden steken teveel boven het teak uit. Hierdoor gaat op den duur de hechting los en blijft er water tussen het teak en de kit staan. Oplossing is het vlak steken van de kit en licht naschuren waardoor er zo min mogelijk teak verloren gaat.

SW2.jpg
SW3.jpg

Meubels


Meubels


 

Meubels voor in huis.

Gemaakt uit hout dat over was voor een restauratie van een schip en vervanging van onderdelen. De eigenaar van het schip is zich erg bewust van de beperkte voorraden op onze wereld. Vandaar dat hergebruik de voorkeur heeft als er iets nieuws moet komen.

Nu was het dek van het schip vervangen door red cedar, dat rot niet snel en is licht in gewicht. De balken die over waren, waren het uitgangspunt voor een nieuwe eettafel.

De gaffel van oregone pine wordt, met het stijgen der jaren, erg zwaar om te hanteren. Op zoek naar een alternatief wordt het resterende red cedar gebruikt om een nieuwe gaffel van 4,5 meter te maken. De oude gaffel wordt na een jaar proefvaren verwerkt tot twee bijzettafels naar het voorbeeld van Ikea, maar dan met traditionele verbindingen.

En dan was er nog een stapel esdoorn. Een prachtig stuk hout met een mooie lichte kleur. Hiervan graag een tv meubel waar de kabels in opgeborgen kunnen worden. Als het kan een ornament op de voorzijde. Voor het snijwerk heb ik Marco Mout (Kruittoren Zutphen) gevraagd. Hij heeft naar een voorbeeld het esdoornblad gesneden uit het aangeleverde stuk esdoorn van 52 mm. Het resultaat is onderdeel van de voorzijde van 30 mm. Het blad is in drie lagen gelijmd tegen het werken en kromtrekken, afgewerkt met een dikke lijst. Echt een pronkstuk voor de huiskamer.

 
 

TV meubel met esdoornblad

 
 

Overige


Overige


Trap PB 98   Trap in RVS en teak

Trap PB 98

Trap in RVS en teak

Nieuwe zitting stuurstoel .

Nieuwe zitting stuurstoel.

Ladekast Noordkaap .

Ladekast Noordkaap.

 
Zithoek met slaapbank

Zithoek met slaapbank

   Mast en dek Grand Banks

 Mast en dek Grand Banks